de beste start

Zwangerschap

Jullie verwachten een kindje. Van harte gefeliciteerd!
Misschien komt er veel op je af omdat het jullie eerste baby is. Of misschien hebben jullie al één of meerdere kinderen.  Hoe dan ook, op mijn website vind je veel informatie over hoe je je haptonomisch kunt voorbereiden op de komst van jullie kleintje. 

Haptonomie en zwangerschap
Haptonomie gaat over voelen en over contact maken. Contact met jezelf, je eigen lijf, en de mensen of omgeving om je heen.
Tijdens je zwangerschap draag je een klein kindje in je buik. Als zwangere heb je dus van nature al contact met je kindje. Je kindje voelt wat jij voelt, omdat je baby nog geen besef heeft dat het een autonoom persoon is. Voor je partner is dat contact helemaal niet zo vanzelfsprekend. Maar wél heel belangrijk. Het is voor voor jullie kindje belangrijk dat het al in de buik bevestigd wordt in zijn of haar bestaan, door beide ouders!
Verder is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje. Als het de eerste keer is, en dus allemaal nieuw, komt er veel op je af. Maar als je al eerder bevallen bent, neem je natuurlijk die ervaring met je mee. En die ervaring is helaas niet altijd positief gekleurd. Juist dan is een goede voorbereiding noodzakelijk. 
En tot slot wil je natuurlijk dat je kindje zich veilig zal hechten aan jullie. Omdat een kind zijn of haar hele leven de vruchten plukt van een veilige hechting. Zo zal het kunnen opgroeien tot een evenwichtige volwassene, die die stevige basis ervaart in het leven en dus bestand is tegen een stootje. 

Dat is haptonomische zwangerschapsbegeleiding over gaat: contact met jullie kindje, voorbereiden op de geboorte en bevestiging van jullie pasgeboren kindje. 

Willen jullie je kindje de beste start geven? Lees dan verder op mijn site. Aarzel niet om contact met me op te nemen als er vragen zijn. Ik beantwoord ze graag!