Voel (weer)

dat het werkt

“Wat neem jij  mee in het contact met een aanstaande moeder?”

Als ik iets geleerd heb als oud-verloskundige en haptotherapeut, is dat het bij en rondom een bevalling gaat om een goede samenwerking. Tussen de geboortewerkers en de zwangere (en de vader). Om die samenwerking goed tot stand te laten komen, moet je als professional kunnen aanvoelen wat je in eerste plaats zelf nodig hebt. Zodat je stevig staat en vanuit die basis verbinding kan maken met je cliënt. Zodat je jezelf niet verliest in je eigen overtuigingen en steeds harder gaat werken. Maar aanwezig bent, afstemming zoekt en de verbinding aangaat. Ook leren hoe je dat doet? Dan is deze nascholing voor geboortewerkers iets voor jou!

Durf je het aan om op een andere manier in verbinding te gaan met je cliënt? Dan is deze geaccrediteerde nascholing iets voor jou!

Samen met collega geboortewerkers wordt je een dag lang ondergedompeld in verbindingsgericht begeleiden bij- en rondom een bevalling. Een tipje van de sluier? Dat doe je niet door harder te werken. In de nascholing leer je hoe je een optimale samenwerking aangaat met de cliënt door beter te herkennen wat zij nodig heeft. Je gaat ontdekken wanneer je achterover mag leunen en je leert beter vanuit je eigen gevoel te werken.

N
Ervaringsgericht leren
N
Sta stevig in het contact met een cliënt en collega's
N
Leer wanneer je (nog meer) op je handen mag gaan zitten
N
Geaccrediteerde nascholing
N
Houd meer energie over na een werkdag
N
Je professioneel verbinden en samenwerken met de cliënt

Ervaring

“Het was heel waardevol. Aangename sfeer en mooie balans theorie/ praktijk.”

Verloskundige, deelneemster aan ‘Voel (weer) dat het werkt!’
– 28 november 2022

Kalender 2024

Er komen weer nieuwe nascholingsdagen aan. Reserveer nu vast je plekje via de link, liever een andere dag? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

18 maart 2024

volgt snel

volgt snel

Praktische informatie

  • Eendaagse nascholing ‘Voel (weer) dat het werkt’ in een (bewust) kleine groep (8-12 deelnemers).
  • De dag is van 9.30-17.00 uur (je bent welkom vanaf 9.00 uur).
  • Locatie: De Lange Hoeve, Kleibergsestraat 2 in Genderen. Makkelijk bereikbaar vanaf de A27 en voldoende parkeergelegenheid voor de deur.
  • Inclusief koffie/thee, fris, lekkers en natuurlijk een heerlijke lunch in de pauzes.
  • Je investering bedraagt € 325,00.

Over de trainer

De nascholing wordt verzorgd door Martine in ‘t Veld; haptotherapeut en verloskundige. “Ik heb mij gespecialiseerd in haptotherapeutische begeleiding rondom de zwangerschap. Ook ben ik specialist bevallingsverwerking (bij een traumatische partus of miskraam).

Dit doe ik vanuit mijn passie voor voelen en contact maken.”

Hoe kan ik mij inschrijven?

Inschrijven kan direct via deze link. Heb je liever (eerst) direct contact bel dan naar 06-28340464 of mail naar leefhaptotherapie@gmail.com. Ben je student? neem dan contact met me op voor een aangepast tarief.

Wat levert het mij op?

Na deze nascholing ben je beter in staat om te herkennen wat jouw cliënt nodig heeft en kun je haar begeleiden op een manier die passend is voor jou. Je cliënt ervaart jouw voelende aanwezigheid en voelt zich veilig en vrij om haar eigen keuzes te maken. Ook voel je wat je zelf nodig hebt tijdens je werk. Je zorgt voor een gezond werkklimaat voor jezelf en je ervaart meer plezier in je werk.

Het doel van deze eendaagse nascholing is het opdoen van basiskennis over haptonomie en haptotherapie. Daarvoor behandel ik theorie, maar ga je natuurlijk ook veel ervaren. Dat ervaren is belangrijk, zodat je de principes uit de haptonomie opmerkt en mee kunt nemen in je werk als professional in de geboortezorg. Ook word je je bewust van je eigen aandeel in het contact met je cliënt en hoe dat een uitwerking heeft op jezelf en je cliënt. Wat zijn jouw patronen en hoe beïnvloeden deze het contact? 

 

Wat is de accreditatie?

De nascholing is geaccrediteerd. Accreditatie KNOV: 7 punten in categorie A.

Wat zijn de (annulerings)voorwaarden?

De nascholing gaat door als er minimaal 8 inschrijvingen zijn, er doen maximaal 12 deelnemers mee.
Eenmaal ingeschreven, reken ik erop dat je er bij bent. Annuleren tot 10 dagen voor aanvang is mogelijk. Je krijgt je inschrijfgeld – € 25 administratiekosten retour. Bij annulering binnen 10 dagen voor aanvang van de scholing is restitutie van het inschrijfgeld niet meer mogelijk.
Mocht 10 dagen van tevoren het minimum aantal deelnemers niet bereikt zijn, dan gaat de nascholing niet door. Je ontvangt van mij uiteraard het volledige bedrag terug. Je beslist zelf of je op een andere dag wilt inschrijven.

Benieuwd naar de andere mogelijkheden bij LEEF?