Voel (weer)

dat je leeft

Praktische informatie

Afspraak maken

Bij LEEF kun je meteen zelf een digitale afspraak maken voor een intake haptotherapie of een eerste afspraak voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Heb je liever (eerst) direct contact bel dan naar 06-28340464 of mail naar leefhaptotherapie@gmail.com.

Openingstijden

Wisselend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 – 17.00 uur.
Op aanvraag ook op woensdagavond of vrijdagavond geopend (let op, er geldt een avondtoeslag voor individuele therapie in de avond).

Dagelijks telefonisch bereikbaar

Indicaties

Indicaties voor haptotherapie zijn o.a.:

 • Vragen of problemen rondom de zwangerschap
 • Niet lekker in je vel zitten
 • Niet weten wat je wilt of voelt
 • Moeite met grenzen aangeven
 • Negatief zelfbeeld
 • Problemen met intimiteit en nabijheid
 • Relationele problemen
 • Veel stress ervaren (overspannenheid)
 • Verlies van vertrouwen in eigen kunnen als gevolg van pijn, lichamelijke of psychische overbelasting (burn-out)
 • Problemen met accepteren van verlies, ziekte of handicap
 • Lichamelijke klachten met mogelijk psychosomatische oorzaak (zoals vermoeidheid, nek-, rug- of schouderklachten, spanningshoofdpijn, hoge bloeddruk of buikpijn)
 • Eetstoornissen

Heb je klachten die hier niet beschreven zijn? Neem gerust contact op en dan kijken we wat ik voor je kan betekenen.

Tarieven

Haptotherapie of afspraak haptonomische zwangerschapsbegeleiding
Het tarief is € 95 per sessie (van 50-60 min.).

Avondtoeslag
Voor individuele therapie in de avonduren bereken ik een toeslag van € 10 per sessie. (Dit geldt dus niet voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding of een sessie bij een kindje in stuitligging!)

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding
Een afspraak voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding duurt een uur. Het tarief hiervoor is gelijk aan een sessie haptotherapie € 95.

EMDR bij bevallingstrauma
Voor EMDR plannen we een wat langere sessie in (anderhalf uur), het tarief voor die sessie is € 145. Indien de sessie sneller kan worden afgerond dan anderhalf uur, breng ik het normale tarief voor haptotherapie in rekening (€ 95).

Sessie bij een kindje in stuitligging
Deze afspraak duurt ongeveer 90 minuten. Het tarief voor één sessie is € 145.

Afspraken die minimaal 24 uur van te voren zijn afgezegd (weekend en feestdagen niet meegerekend) worden niet in rekening gebracht.

Vergoedingen

Algemeen

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VVH. Mijn behandelingen komen voor (gedeeltelijke) vergoeding bij de zorgverzekeraar in aanmerking. Informeer bij je eigen verzekering naar de hoogte van de vergoeding, of kijk op www.hapto.nl voor een overzicht. De factuur dien je aan mij te voldoen en zelf bij je verzekering in te dienen.

Rondom de zwangerschap
Of je voor vergoeding bij de diensten rondom de zwangerschap in aanmerking komt, hangt van jouw zorgverzekeraar en vergoedingspakket af. Zwangerschapsbegeleiding wordt regelmatig vergoed onder zwangerschapscursus of preventieve zorg.
Soms is er een indicatie voor het volgen van haptonomische zwangerschapsbegeleiding (bij bijvoorbeeld bevallingsangst of -trauma of verlies in de voorgeschiedenis). Dan wordt deze vorm van begeleiding vanuit het aanvullend pakket (meestal gedeeltelijk) vergoed onder haptotherapie. Het bedrag is afhankelijk van jouw pakket en verzekeraar. Hiervoor dien je wel een indicatie voor haptotherapie te hebben. Of die indicatie er is, kunnen we in de eerste afspraak bespreken.

Beroepscode

Als haptotherapeut houd ik mij uiteraard aan de beroepscode welke door de beroepsvereniging VVH is opgesteld. 

Privacy en klachten

Klik hier om mijn privacyverklaring te lezen en meer te weten te komen over het eventueel indienen van een klacht.

Waarmee kan ik je helpen?