Voel (weer)

dat je leeft!

Traject ‘Voel (je weer) jezelf!’

Je voelt dat het ergens niet lekker loopt. Je zit niet lekker in je vel, ervaart spanning of loopt rond met een somber gevoel. Grenzen aangeven is lastig, of je kampt met een negatief zelfbeeld.
Hoe dan ook, het klopt niet. En daar wil je wat aan doen.

Ik help je daar graag bij!

Terugkomen bij je basis

In het traject ‘Voel (je weer) jezelf!’ gaan we samen op zoek naar de oorzaak van jouw klachten, én werken we aan een oplossing. In 4 maanden volg je een intensief traject dat jou leert om je lijf niet alleen maar te voelen, maar ook om je hoofd en lijf weer in balans te brengen.

Als je namelijk klachten ervaart is die balans meestal ver te zoeken. En ergens weet je dat ook wel. En weet je dat er iets mag veranderen, maar weet je alleen niet goed hoe. En dáár gaan wij mee aan de slag!

Door gesprekken, ervaringsoefeningen en het werken aan de behandelbank zorgen we ervoor dat jij weer in balans komt. Maar… ook thuis ga je hiermee aan de slag. Je krijgt concrete aanwijzingen om thuis actief verder te werken aan jouw doelen. Zo behaal je het beste resultaat.

Ervaring vrouw, 33 jaar

“Ik heb de behandelingen van Martine als fijn ervaren. Naast dat ze de juiste vragen weet te stellen, voelde ik me al snel op mijn gemak. Na een aantal sessies merkte ik al verschil en het fijne is dat je het meteen toe kan passen in het dagelijks leven.”

Haptotherapie op maat

Haptotherapie gaat over gevoel en contact maken. Contact met jezelf en met anderen. Dat is de basis van dit traject.
Op basis van jouw individuele hulpvraag kijken we samen wat er nodig is om jouw doelen te bereiken. Dit doen we onder andere door ervaringsoefeningen, maar ook door de aanraking: figuurlijk door middel van een gesprek of lijfelijk op de behandelbank.
Zo krijg jij precies datgene wat je nodig hebt om te groeien!

Wat houdt het traject ‘Voel (je weer) jezelf!’ in?

 • 9-10 individuele sessies van een uur in mijn praktijk
 • Ondersteunende video’s om thuis te bekijken
 • Gedurende het gehele traject ben ik bereikbaar voor vragen via mail, app of telefonisch
 • Thuis aan de slag met opdrachten om verder te verdiepen
 • Leuk welkomsgeschenk

Wat levert dit traject jou op?

 • Meer rust in je dagelijks leven
 • Oude patronen loslaten, zodat je niet meer vast zit, maar in beweging komt
 • Voelen wat je nodig hebt en daar naar handelen. Je weet wat je wilt!
 • Het leven voelt lichter
 • Je gaat grenzen aangeven waardoor er weer ruimte komt voor jou!

Je voelt (weer) dat je leeft!

Ervaring vrouw, 51 jaar

“De lichamelijke oefeningen die plaats vinden tijdens elke sessie waren een fijne aanvulling voor het praten. Ze waren confronterend en leerzaam. Ik neem elke dag mee wat ik hierbij geleerd heb.”

Hoe kan ik een afspraak maken?

Om te bespreken of dit traject voor jou inderdaad passend is, wil ik graag eerst kennis met je maken. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur kijken we samen naar de klachten waar je tegenaan loopt en of dit traject daarbij past. Misschien is dit traject niet helemaal voor jou geschikt en doe ik een een ander aanbod op maat.
Dit gesprek kan plaatsvinden bij mij op de praktijk, maar ook via beeldbellen. Net wat jij prettig vindt.

Je kunt een afspraak maken voor dit gesprek via mijn online agenda. Je kunt me ook een mail sturen (leefhaptotherapie@gmail.com), of het online contactformulier invullen. Vermeld altijd je telefoonnummer, zodat ik je kan bellen om de afspraak in te plannen. Je kunt me ook rechtstreeks bellen op 06-28340464.

Ben je oud cliënt en wil je een afspraak maken voor losse sessie? Dat kan! Stuur een mail of app, of bel me even op dan maken we meteen een afspraak.

Met welke klachten kan ik bij LEEF terecht?

Indicaties voor het traject ‘Voel (je weer) jezelf!’ zijn o.a.:

 • Niet lekker in je vel zitten
 • Niet weten wat je wilt of voelt
 • Moeite met grenzen aangeven
 • Negatief zelfbeeld
 • Problemen met intimiteit en nabijheid
 • Relationele problemen
 • Veel stress ervaren (overspannenheid of burn out)
 • Problemen met accepteren van verlies, ziekte of handicap

Heb je klachten die hier niet beschreven zijn? Neem gerust contact op en dan kijken we wat ik voor je kan betekenen.

Wat is haptonomie?

Haptonomie is een woord wat is samengesteld uit twee woorden: hapsis en nomos. Hapsis betekent tastzin/ gevoelszin, nomos is wet of regel. Haptonomie gaat dus over weet hebben van tasten en voelen.

Haptonomie gaat over voelen wat er in je lijf gebeurt. Ga ik er naartoe (JA) of ga ik er vanaf (NEE)? Dat voel je eigenlijk in alle situaties in je leven. Bij zoiets simpels als het kopen van kleding, of het luisteren naar muziek. Maar ook in relaties met anderen, als je voor jezelf een beslissing moet nemen, als je op straat iemand tegen komt, of als iemand je vraagt om iets voor hem of haar te doen. Haptonomie vraagt aandacht voor die gevoelsbeweging, zodat je die beweging kunt volgen. Ergens naar toe bewegen kan net zo goed voor je zijn als ergens vanaf bewegen. Als er aandacht voor de gevoelsbeweging is, zul je dichter bij jezelf blijven en beslissingen nemen die bij je passen.

Hoe gaat haptotherapie en mijn geloof samen?

Sommige mensen vragen zich af of en hoe, haptotherapie en het christelijk geloof samen kunnen gaan. Zelf geloof ik dat het mooi is als je kunt leven vanuit jezelf, de kracht die je gegeven is door God en in verbondenheid met jezelf en je naasten. Maar, ik vind het lastig om dit goed en helder te kunnen onderbouwen vanuit de Bijbel.
Op deze website kun je hier meer over lezen.

Wordt het traject 'Voel (je weer) jezelf!' vergoed?

Algemeen
Mijn trajecten komen meestal in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar. Omdat je het traject in principe volledig vooraf betaalt, schaf je een ‘strippenkaart’ aan. Per sessie ontvang je een factuur die ik kan afstrepen met jouw strippenkaart. Die factuur kun je indienen bij je zorgverzekeraar.
Het is niet mogelijk om de strippenkaart bij je verzekering in te dienen, omdat de behandelingen dan nog moeten plaatsvinden.

Haptotherapie voor volwassenen
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VVH. Het traject ‘Voel (je weer) jezelf!’ komt voor (gedeeltelijke) vergoeding bij de zorgverzekeraar in aanmerking. Informeer bij je eigen verzekering naar de hoogte van de vergoeding per sessie, of kijk op www.hapto.nl voor een overzicht. De factuur dien je aan mij te voldoen en zelf bij je verzekering in te dienen.

Rondom de zwangerschap
Of je voor vergoeding bij de diensten rondom de zwangerschap in aanmerking komt, hangt van jouw zorgverzekeraar en vergoedingenpakket af.

De cursus ‘Voel je voorbereid’ wordt regelmatig vergoed onder zwangerschapscursus of preventieve zorg. Als er een vergoeding is voor een cursus gegeven door een verloskundige, dan is vergoeding geen probleem. Ook als een cursus gegeven door een haptotherapeut aangesloten bij de VHZB dan is vergoeding mogelijk. Staat er in de voorwaarden “gegeven door een verloskundigenpraktijk” dan zal vergoeding niet lukken.

Het traject ‘Voel (weer) het vertrouwen!’ kan vergoed worden vanuit de haptotherapie (zie hierboven onder het kopje ‘Algemeen’).

Benieuwd naar de andere mogelijkheden bij LEEF?