Informatie voor

doorverwijzers

“Leer de meerwaarde van haptotherapie kennen voor jouw patiënt of cliënt.

Een gezonde hechting begint bij een responsieve moeder die met vertrouwen haar bevalling en het ouderschap tegemoet ziet. Dit gaat niet altijd vanzelf. Waarbij een netwerk van professionals die elkaar makkelijk weten te vinden, kan helpen. Ben je benieuwd hoe haptotherapie kan bijdragen aan (de voorbereiding) van een zwangerschap en bevalling. Kijk dan vooral even verder.

Maak kennis met LEEF

“Samenwerken en doorverwijzen makkelijker gemaakt.”

Het laten opgroeien van een gezonde generatie, begint met de zorg voor hun moeders.
Al prenataal! Ik ben er van overtuigd dat als een moeder zich goed voelt, het kindje in haar buik zich ook goed voelt. Daarom bundel ik mijn kennis en kunde over verloskunde en haptonomie. Ik ben gespecialiseerd in het haptotherapeutisch begeleiden van zwangeren, omdat ik graag wil dat kinderen zich welkom weten. Want kinderen die zich welkom weten, kunnen zich ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen. In mijn praktijk zijn er verschillende (op maat) mogelijkheden. 

Informatiepakket aanvragen

Het is fijn om je cliënt of patiënt informatie mee te kunnen geven als je zou willen doorverwijzen naar mijn praktijk. Daarom is het mogelijk om een pakketje aan te vragen. Ik stuur kosteloos cliëntenfolders en visitekaartjes. Ook ontvang je een folder met alle informatie op een rij over haptonomie in de zwangerschap en wie je kunt verwijzen naar mijn praktijk. Vraag het pakketje hier gratis aan.

Liever persoonlijk kennismaken?

Wil je liever persoonlijk kennis maken? Dat kan! Ik kom graag op jullie praktijk meer vertellen over mezelf en mijn werk als haptotherapeut en ik ben ook nieuwsgierig naar jullie. Even bellen kan natuurlijk ook.

 

Wetenschappelijk onderzoek

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar haptotherapie in de zwangerschap dat aantoont dat angst voor de bevalling afneemt door het volgen van haptonomische zwangerschapsbegeleiding. 

Indicaties
  • Vrouwen die opzien tegen de bevalling of de tijd daarna.
  • Zwangeren die de signalen van hun lijf en hun grenzen moeilijk kunnen voelen.
  • Moeite met hechten aan het ongeboren kindje door afwijkende testuitslagen (NIPT/ SEO/etc.).
  • Zwangeren die vóór de zwangerschap alle ballen nèt in de lucht konden houden, maar nu merken dat dat niet meer lukt.
  • Zwangeren met psychische problemen en angst (actueel of in anamnese).
  • Bij eerder verlies of traumatische partus i.a.

Overleg gerust met mij als je twijfelt over de indicatie van uw patiënt/cliënt.

Haptotherapie en zwangerschap

Vrouwen met een eerdere traumatische bevallingservaring, met verlies in de vorige of huidige zwangerschap. Vrouwen die het gevoel hebben dat ze zich niet goed kunnen hechten aan het kindje in hun buik, of psychische / lichamelijke klachten ervaren. 
Al deze vrouwen hebben moeite om voelend aanwezig te zijn in hun lijf. Hun lijf voelt niet als de veilige basis die ze nodig hebben. Niet alleen in de zwangerschap, maar zeker ook tijdens de bevalling én daarna!

Ik help hen deze moeilijke periode door te komen. En dat doe ik door samen met hen hun eigen kracht weer op te zoeken. Zodat ze voelen wat hun lijf hen vertelt en dit te vertalen naar het dagelijks leven.

Ook gaan we samen kijken naar de komende geboorte en wat de zwangere nodig heeft om die geboorte krachtig en met zelfvertrouwen in te gaan.

Aandacht voor de partner

Tijdens mijn begeleiding is er, indien nodig en gewenst, natuurlijk ook aandacht voor de partner! Hoe kan hij/ zij contact maken met het kindje in de buik en de zwangere ondersteunen? Juist tijdens de geboorte is die ondersteunende rol heel belangrijk, terwijl vele partners zich ‘aan de zijlijn’ voelen staan. Dat is niet nodig, sterker nog, dat is helemaal niet wenselijk! Juist de verbinding tussen de aanstaande ouders kan er voor zorgen dat de barende nog meer in haar kracht komt. 

Benieuwd naar de andere mogelijkheden bij LEEF?