meer weten

Nascholing

Ontwikkelmogelijkheden voor professionals

Waarom volg je een nascholing bij LEEF?
Hoe iemand de bevalling ervaart hangt af van veel factoren waar we niet altijd invloed op hebben. Hoe is het leven van de vrouw tot dat moment gelopen? Welke ervaringen heeft ze opgedaan? Waren er al eerder moeilijke momenten en hoe ging ze daar mee om? Voelt ze zich gesteund, gehoord, gezien tijdens de bevalling (door haar partner, verloskundige, kraamverzorgster, gynaecoloog, verpleegkundige…)? Heeft ze het gevoel gehad dat ze de regie had, zodat ze de controle kon loslaten?

Een deel komt dus voort uit iemands geschiedenis. Maar een deel uit hoe geboortewerkers omgaan met een vrouw tijdens misschien wel de meest kwetsbare gebeurtenis in haar leven.

Maar we doen toch ons stinkende best om een trauma te voorkomen? Zeker! Maar, vanuit de beste intentie iets doen, wil niet altijd zeggen dat dat ook helemaal aansluit bij die ander.

Hoe kom je er als geboortewerker achter of datgene wat je doet ook werkelijk aansluit bij de persoon die je voor je hebt?
Daarvoor is het belangrijk om voelend aanwezig te zijn. Om je eigen verhaal goed te kennen. Te weten van jezelf hoe je reageert als iets in die ander jou triggert. Mee te voelen wat er bij de ander gebeurt, zodat je kunt mee bewegen met die ander. Vertrouwen hebben in de kracht van de vrouw, de fysiologie van het proces en in jezelf. We weten namelijk dat veel interventies in de zorg gedaan worden vanuit angst.

Dit is precies de reden waarom ik een nascholing heb ontwikkeld voor professionals in de geboortezorg! Zodat je meer inzicht krijgt in je eigen verhaal. En hoe jouw verhaal altijd mee resoneert in het contact met de ander. Hoe je dat herkent, er zicht op krijgt. Want als je iets herkent ontstaat er een keuze. De keuze om een andere weg in te slaan die wellicht niet alleen beter bij de ander past, maar ook bij jezelf!

Voel (weer) dat het werkt!

Haal meer voldoening uit een werkdag

Voel je je soms ‘leeg’ na een dag spreekuur of een 24 uurs dienst? Merk je dat de ene cliënt veel meer van je vraagt dan de andere? Heb je je wel eens afgevraagd wat jouw rol is in het contact met je cliënt en haar partner? Lees dan vooral verder!

Het doel van deze eendaagse nascholing is het opdoen van basiskennis over haptonomie en haptotherapie. Daarvoor behandel ik theorie, maar ga je natuurlijk ook veel ervaren. Dat ervaren is belangrijk, zodat je de principes uit de haptonomie opmerkt en mee kunt nemen in je werk als professional in de geboortezorg. Ook word je je bewust van je eigen aandeel in het contact met je cliënt en hoe dat een uitwerking heeft op jezelf en je cliënt. Wat zijn jouw patronen en hoe beïnvloeden deze het contact? 

Na deze nascholing ben je beter in staat om te herkennen wat jouw cliënt nodig heeft en kun je haar begeleiden op een manier die passend is voor jou. Je cliënt ervaart jouw voelende aanwezigheid en voelt zich veilig en vrij om haar eigen keuzes te maken. Ook voel je wat je zelf nodig hebt tijdens je werk. Je zorgt voor een gezond werkklimaat voor jezelf en je ervaart meer plezier in je werk.

Natuurlijk is deze nascholing ook heel geschikt voor studenten! Voor hen is er een speciaal tarief. Neem contact met me op voor meer informatie en om in te schrijven. 

Praktische informatie

Nascholing ‘Voel (weer) dat het werkt!’

De nascholing ‘Voel (weer) dat het werkt!’ vindt plaats bij Gewoon Ploon, Hoogstraat 19A in Woudrichem.
Hier worden we in de pauzes die we nemen verwend met allerlei lekkers!
De dag start om 9.30 uur (je bent welkom vanaf 9.00 uur) en is om 17.00 uur afgelopen.
De groep houden we klein, zodat er een fijne sfeer is om te kunnen leren met en van elkaar. De nascholing gaat door als er minimaal 8 inschrijvingen zijn, er doen maximaal 12 deelnemers mee.
Eenmaal ingeschreven, reken ik erop dat je er bij bent. Annuleren tot 10 dagen voor aanvang is mogelijk. Je krijgt je inschrijfgeld – € 25 administratiekosten retour. Bij annulering binnen 10 dagen voor aanvang van de scholing is restitutie van het inschrijfgeld niet meer mogelijk.
Mocht 10 dagen van tevoren het minimum aantal deelnemers niet bereikt zijn, dan gaat de nascholing niet door. Je ontvangt van mij uiteraard het volledige bedrag terug. Je beslist zelf of je op een andere dag wilt inschrijven.

De kosten voor deze dag zijn € 325. Dit is inclusief koffie/thee, fris, allerlei lekkers en natuurlijk een heerlijke lunch!
Vooraf ontvang je een voorbereidingsopdracht en je gaat naar huis met een opdracht om verder te reflecteren op alles wat je deze dag geleerd hebt.
Accreditatie KNOV: 7 punten in categorie A.

Om in te schrijven klik je op de betreffende datum hierboven. Je betaalt direct via iDeal.

Ben je student? Neem dan contact met me op voor een aangepast tarief en om in te schrijven!

Fijne nascholing - Bedankt voor de inspirerende dag!

Verloskundige, deelneemster aan ‘Voel (weer) dat het werkt!’
– 28 november 2022

Het was heel waardevol. Aangename sfeer en mooie balans theorie/ praktijk.

Verloskundige, deelneemster aan ‘Voel (weer) dat het werkt!’
– 28 november 2022