Zwangerschap

Bijzondere omstandigheden in de zwangerschap

Lang niet altijd verloopt een zwangerschap of bevalling zoals je zou willen. Helaas zijn er veel vrouwen die hun bevalling traumatisch ervaren hebben. Die ervaring neem je natuurlijk mee in een volgende zwangerschap en heeft daar invloed op. Ook als jullie eerder een kindje hebben verloren (vroeg of later) in de zwangerschap is de volgende zwangerschap verre van onbezorgd. 
Juist dan kan haptonomie helpen!

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is bij uitstek geschikt voor vrouwen met (extreme) angst voor de bevalling of voor hen die in het verleden een vervelende ervaring hebben gehad rondom zwangerschap of geboorte. Als je bijvoorbeeld traumatisch terugkijkt op een eerdere geboorte, of je hebt eerder een kindje verloren (of dat nu vroeg of later in de zwangerschap was).
Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze vorm van begeleiding die aantoont dat angst voor de bevalling afneemt door het volgen van haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

 

Durf je het aan? Jullie overleden kindje
‘mee te nemen’ in deze zwangerschap? Zodat het geen buitenstaander wordt, maar er net zo goed mag zijn als het kindje wat nu in je buik groeit!